Home
Wie zijn wij
In the spotlight
Even voorstellen
In Memoriam
Laatste nieuws
Agenda
Historie
Fotoalbum
Impressie 2019
60-jarig bestaan
Bestuur
Voorstelling boeken
Lid worden/donateur
Bezoek St. Nicolaas
Adverteerders
Privacy Policy

IN THE SPOTLIGHT ... ANNE TERWISSCHA

 

Toen ik op de middelbare school zat, zag ik mijn docent Nederlands in een klucht spelen en ik wist gelijk dat ik dat ook ooit wilde doen. Het leek me geweldig om samen met andere acteurs in de coulissen te mogen wachten tot je op mag en je scène mag spelen, en dat allemaal om het publiek te vermaken.

Bijna dertig jaar heb ik niks met die wens gedaan, tot ik een jaar of acht geleden besloot om er toch werk van te maken en me aan te melden bij de Dorpsspelers. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.

Vanaf de zomer repeteren we elke week, waarbij we zelf de grootste lol hebben en we ons geregeld afvragen hoe we ons lachen moeten inhouden bij de opvoering in januari. Want ja, die opvoeringen komen er onvermijdelijk aan. En die zijn net zo leuk (of leuker nog) dan ik me had voorgesteld. Gezamenlijk in spanning zitten tot het begint, de eerste keer dat je op moet en daarna samen een stuk neerzetten en merken hoe het publiek daarvan geniet.

Deze hobby kon ik mooi combineren met mijn hobby schrijven. Ik heb diverse toneelstukken geschreven die met enige regelmaat door andere verenigingen worden opgevoerd, en dit jaar mijn tweede toneelstuk door de Dorpsspelers. Het idee kwam toen we tijdens ons jaarlijkse etentje zeiden hoe leuk het zou zijn om een stuk te spelen waarin mensen aan tafel zitten die grote ruzie met elkaar hebben. Met dat idee ging ik aan de slag en het resultaat heeft u in januari 2019 kunnen zien:

Familiediner!

 


Top

vervaardigd door Theebe&deLeeuw.nl